• 1/1
29/10/2021 - Ekcemi/atopija

EKCEMI U DJECE: PRAVILNA HIGIJENA

SAVJETI ZA NJEŽNO PRANJE

Koža vašeg djeteta je nadražena i svrbi. Potrebna joj je nježna njega. Trebate li je onda prestati prati svaki dan? Slijedite naše preporuke za svakodnevno nježno pranje i zaštitu vašeg djeteta. I tuširanje može biti ugodno i zabavno za vaše dijete.

ekcemi_higijena_1.jpg

Ekcem: koristi od pravilne dnevne higijene
Koža djeteta koje pati od ekcema nadražena je i krhka. Znači li to da bi bilo bolje prati je svaki drugi dan? Ne nužno. Za dobrobit vašeg djeteta – kao i radi eliminacije prašine, znoja i alergena – vaše se dijete može prati svaki dan. Postoje rješenja koja možete primjenjivati svaki dan za nježno pranje bez pogoršanja suhoće i nadraženosti kože te bez reaktiviranja osjećaja svrbeža.

 
Ekcem: pravilan način pranja
Pravilna higijena ključna je da bi se zaštitila kožna barijera i izbjeglo pogoršanje suhoće kože. Kožu vašeg djeteta potrebno je zaštititi kako biste izbjegli buktanje ekcema. Svom djetetu možete pomoći u svakodnevnom pranju tako da ga podučite pravilnom načinu pranja i gestama koje će mu zaštititi kožu. Skratite vrijeme tuširanja ili kupanja (pet do deset minuta) kako biste izbjegli suhoću uzrokovanu tvrdom vodom ili nadraženost uzrokovanu klorom. Neka voda bude topla (između 32° i 34°C), jer vruća voda povećava suhoću i upalu kože.
Odaberite dobre proizvode za higijenu: dermatološko ulje za čišćenje, pločicu ili gel bez parfema, sapuna i esencijalnih ulja. Pravi izbor za smanjenje suhoće kože kod pranja. Nekoliko jednostavnih gesta koje će umiriti vaše dijete tijekom kupanja.


 
Ekcem: pravilan način pranja koji ne uzrokuje nadraženost
Da, možete prati atopičnu kožu, a da ne uzrokujete nadraženost! Jednostavno se služite rukama i odgovarajućim proizvodima.
Bez pomagala
Najbolji način da operete djetetovu kožu, a da pritom ne uzrokujete dodatnu nadraženost, je da se koristite rukama. Izbjegavajte upotrebu ručnika za pranje ili spužvica za tuširanje jer se oni trljaju o kožu koja je već osjetljiva. I ne zaboravite da su oni česta mjesta zadržavanja mikroorganizama.
Bez trljanja
Nemojte dijete trljati ručnikom nakon što izađe iz vode. Osušite dijete nježnim tapkanjem: to je najbolje rješenje kojim ćete izbjeći reaktivaciju osjećaja svrbeža. Također omogućuje i određenu razinu vlažnosti, što je korisno kad nanosite emolijens na kožu.
ekcemi_higijena_2.jpg

 
Ekcem: pravi šampon za djetetovo vlasište
Jednako je važno biti nježan kod pranja djetetove kose i vlasišta, kao i tijela. Osobito zato što djeca često pate od buktanja ekcema ili psorijaze vlasišta. Birajte nježan dermatološki šampon koji se može često koristiti. Ključno je izbjegavati proizvode s parfemom; oni mogu nadražiti vlasište vašeg djeteta, koje je već suho.
 
Ekcem: jesu li mom djetetu dozvoljene kupke?
Bolje je kratko (tek nekoliko minuta) tuširanje toplom vodom. Ali ne morate potpuno izbaciti kupke. Ako su tople i samo povremene, ako ne traju dugo (najviše 15 minuta) i ne koristite pjenušave proizvode s parfemom ili esencijalnim uljem, kupke mogu biti opuštajuće za vaše dijete. Nakon dugog dana u školi, one su ugodan način da se dijete umiri, jer djeca koja pate od ekcema ili psorijaze često proživljavaju svakodnevan stres.
 

Saznajte sve o pravilnoj higijeni odraslih koji boluju od ekcema i atopijskog dermatitisa.
 

 

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.