A-Oxitive

Linija proizvoda A-Oxitive

Snažni antioksidansi koji štite kožu od svakodnevnih štetnih utjecaja iz okoline.
Nova kronoaktivna provitaminska anti-age rutina!

Savjeti stručnjaka

Pitanja/Odgovori
 • Postoje dvije glavne skupine proizvoda:
  1. retinoidi, derivati vitamina A
  Neki retinoidi su topikalni lijekovi koji se izdaju na liječnički recept. Ostali, kao npr. retinaldehidi su klasificirani kao dermokozmetika i dostupni su i bez recepta. Preko fiziološke pretvorbe u aktivni vitamin A, na temelju potreba kože, retinaldehid djeluje tako da potiče stanični metabolizam i obnovu kože.
  2. hijaluronska kiselina
  Glavni je sastojak matriksa kože kojeg proizvode stanice epidermisa (keratinociti) i dermisa (fibroblasti). Ta se proizvodnja s godinama smanjuje. Potporna uloga hijaluronske kiseline je ključna jer ona osigurava elastičnost kože i njenu hidrataciju. Danas, dermokozmetički proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu, nadoknađuju taj gubitak povećavanjem koncentracije hijaluronske kiseline te dodatno potiću stvaranje i proizvodnju naše vlastite hijaluronske kiseline

 • Brojne su metode a osnovne uključuju:
  - medicinski piling, različitih dubina djelovanja,
  - dermoabrazija, različitih tehnika,
  - izlaganje različitim vrstama svijetla (IPL, laser),
  - ubrizgavanje filera (kolagen, hijalurnonska kiselina),
  - ubrizgavanje botulinum toksina za mimičke bore.

  Korektivna dermatologija danas usko surađuje s estetkom kirurgijom te se ovisno o slučaju za optimalan rezultat kombinira i s npr. zatezanjem kože lica i vrata (face lifting) i/ili operacijom vijeđa (blefaroplastika).

 • Tijekom menopauze, jajnici prestaju izlučivati hormon estrogen koji ima važnu ulogu u promjeni boje tena i debljini kože. Zato je menopauza jedan od čimbenika starenja kože, ali ne toliko važan kao izlaganje suncu.

 • Dokazano je da se kod pušača pojavljuju promjene na koži koje vode preranom starenju kože (bore, žuti ten). Još jedan od razloga da prestanete pušiti ili uopće ne počnete!

 • Mnogi dodaci prehrani sadrže vitamine, aminokiseline i minerale koji svojom zaštitom od slobodnih radikala, usporavaju starenje.

 • Ne, nemoguće je imati sa 60 godina kožu kakvu imamo sa 20 godina.
  Međutim, moguće je usporiti starenje kože i ublažitii posljedice starenja kože, posebno ako se ona odnose na izlaganje suncu. Budite nasmijani, to je odličan lijek protiv starenja!

 • S vremenom, koža gubi svoju strukturu i zato brže dehidrira, krhkija je i vrlo osjetljiva na vanjske agresivne čimbenike (klimu, zagađenje, neprikladne proizvode za kožu...). Zbog toga je važno hidratizirati kožu i obnoviti njezin zaštitni hidrolipidni sloj.

Sve teksture

Njega

Oči

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.