Hidroterapijski centar

Avène, iskustvo pretočeno u tretmane

Avène, iskustvo pretočeno u tretmane

Vjerodostojnost Avène termalne vode ostvaruje se u Avène dermatološkom hidroterapijskom centru.

Tretmane

Od početka travnja do kraja listopada, Avène dermatološki hidroterapijski centar nudi iskustvo stečeno kroz povijest svog rada u liječenju dermatoloških oboljenja.

Individualni programi terapije

Početku izrade individualnog programa terapije prethodi pregled dermatologa. Za svakog bolesnika izrađuje se njegov program koji se provodi uz medicinski nadzor. Dnevni program traje od ponedjeljka do subote, prosječno 1:30 minuta. Svi tretmani izvode se s Avène termalnom vodom.

Dermatološka oboljenja u programu terapija
1. Atopijski dermatitis u djece i odraslih
2. Svi oblici ekcema
3. Psorijaza
4. Ožiljci i problemi povezani s zacjeljivanjem
5. Ihtioze
6. Opekline i druga kožna oboljenja po preporuci dermatologa


Osnovni, dodatni i posebni tretmani
Osnovni tretmani sastavni su dio propisanih programa terapije. Tu spadaju kupke i hidromasažne kupke (za bebe, djecu i odrasle), tuširanje i prskanje cijelog tijela u kombinaciji s pijenjem vode.
Dodatni tretmani su prilagođeni dermatološkom oboljenju a to mogu biti lokalizirana tuširanja i prskanja kao npr. tjemena, oblozi termalne vode, podvodne masaže, gingivalni tuševi i oralna tuširanja.
Posebni tretmani obuhvaćaju omatanje tijela oblozima tj. nanošenje emolijensa pod okluzijom, tretmani lica. te hidrohelioterapija tj. kombinacija učinka Avène termalne vode i ultraljubičastog svjetla.
 
Unaprjeđenje kvalitete života bolesnika
Avène dermatološki hidroterapijski centar organizira niz različitih tematskih medicinskih seminara i radionica o dermatološkom zdravlju za bolesnike. Neke od tema su čišćenje i hidratacija, pomoć kod svrbeža, opuštanje, medicinski korektivna kamuflaža (šminkanje). Seminari i radionice organiziraju se s namjerom unaprjeđenje i ostvarivanja bolje svakodnevne kvalitete života bolesnika.
Na radionicama kao i u programima terapije mogu sudjelovati svi pa i bebe (starije od 3 mjeseca). Djeca mlađa od 12 godina moraju boraviti u lječilištu u pratnji odrasle osobe.

Trenutni rezultati programa terapije
Tijekom trotjednog programa terapije, dermatolozi prate i procijenjuju učinkovitost liječenja. Kod upalnih dermatoza, ova učinkovitost se ocjenjuje pomoću specifičnih testiranja. Rezultati pokazuju smanjenje simptoma i poboljšanja u liječenju upalnih promjena.

Dugoročni rezultati programa terapije
Rezultati tretmana promatraju se mjesecima nakon programa terapije. Dugogodišnjim praćenjem bolesnika nakon terapije u Avène dermatološkom hidroterapijskom centru tim stručnjaka ovog centra ustvrdio je da kod kroničnih dermatoza kvaliteta života ostaje znatno poboljšana i do šest mjeseci nakon završetka programa terapije.
 

Avène termalna voda je u posljednjih 30 godina proučavana je kroz brojna istraživanja, farmakološke i kliničke studije, koje je proveo Avène dermatološki laboratorij, dio grupe Pierre Fabre Laboratories. Kroz ta istraživanja otkrivena su i potvrđena njena učinkovitost: umirujuće, antiiritacijsko i protuupalno djelovanje i na najosjetljivijoj koži.

The brand Eau Thermale Avène

Site thermal

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.