Bilježnice eksperta

Netolerantna i alergijama sklona koža

Netolerantna i alergijama sklo

Kod netolerantne i alergijama sklone kože od osobite je važnosti uporaba nježnih i dobro podnošljivih proizvoda za higijenu i njegu.

Bez obzira kojem tipu pripada, koža u nekim slučajevima može biti izrazito osjetljiva i snažno reagirati na podražaje...

The brand Eau thermale Avène

OSJETLJIVOST? NETOLERANCIJA? ILI ALERGIJA?

Vrlo je važno uočiti razliku pa kako ih razlikovati?

Osjetljiva koža

Nježna koža, svijetle puti, suha, lagano pocrveni. Koža zateže, pecka, javlja se osjećaj vrućine. Sunce ne pogoduje osjetljivoj koži, ona na suncu brzo pocrveni. Hladnoća i vjetar također ne pogoduju osjetljivoj koži. Neki kozmetički proizvodi u svom sastavu sadrže agresivne sastojke koji dodatno pojačavaju osjetljivost kože, npr. proizvodi za čišćenje sa surfanktantima koji djeluju iritirajuće na osjetljivu kožu. Nakon uporabe takvih kozmetičkih proizvoda koža ne osjeća olakšanje, naprotiv dodatno je traumatizirana.
Netolerantna (reaktivna) koža

Ponekad Vaša koža burno reagira proizvode za higijenu i njegu, ništa ne podnosi i postaje netolerantna. Kako bi izbjegli ovu reakciju morate koristiti proizvode koji sadrže najmanji moguć broj sastojaka, tj. svega nekoliko.

Alergijama sklona koža (hiperreaktivna, preosjetljiva)

Alergija je imunološki odgovor organizma na alergen. Alergiju na koži možemo prepoznati po očitim kliničkim simptomima: pojava ekcema (upalne promjene na koži koje svrbe) popraćene crvenilom, ljuštenjem kože i mjehurićima (urtike).U slučaju alergijske reakcije na koži obratite se svom liječniku koji će otkriti uzrok nastale alergije.


 

Questions

Carnets experts

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.