Bilježnice eksperta

Mješovita koža

Mješovita koža

Mješovita koža je uobičajen tip kože i vrlo je čest razlog posjete dermatologu budući da je teško brinuti o njoj...

Bez obzira kojem tipu pripada, koža u nekim slučajevima može biti izrazito osjetljiva i snažno reagirati na podražaje...

The brand Eau thermale Avène

Karakteristike mješovite kože

Karakteristike naše kože variraju s obzirom na dio tijela. Primjerice, koža očnih kapaka, dlanova ili pazuha nije slična ni po anatomiji niti funkciji. Ako pogledamo samo lice, nalazimo različite karakteristike na koži naših obraza, čela i brade.

Mješovita se koža ne smatra dermatološkim konceptom sama po sebi, kao suha koža ili hiperseborejična koža. Karakterizira ju masni izgled u središtu lica ili „T-zoni“ (čelo, nos i brada) te normalan do suhi izgled (ponekad čak i ljuskava koža) na ostatku lica.

Ne možemo promijeniti tip kože, ali kako bismo nadoknadili određenu neravnotežu, moramo upotrebljavati odgovarajuće proizvode. Ipak, tip kože može se promijeniti tijekom dulje vremenskog perioda: koža se može promijeniti iz mješovite u suhu na primjer, što se često događa nakon pedesete godine.
 
Kako njegovati mješovitu kožu?

 
Iako mješovita koža uključuje hiperseborejična područja, te čak područja sklona aknama, to ni na koji način ne opravdava generalni pristup njezi kože s upotrebom proizvoda namijenjenih za masnu kožu.

Osobe s ovim tipom kože trebaju brinuti o specifičnim reakcijama kože koje se često povezuju sa suhim dijelovima lica s mješovitom kožom.

Primjena nekog kozmetičkog proizvoda namijenjenog za masnu kožu na suhim dijelovima (ili obrnuto, primjena proizvoda namijenjenih za suhu kožu na masnim područjima) često ima negativne učinke te uzrokuje probleme na koži.  Zbog navedenog preporuka je korištenje proizvoda posebno prilagođenih za svaku zonu mješovite kože i to na slijedeći način:

T-zonu tretirajte na isti način kao masnu kožu. Cilj je smanjiti sjajni, masni izgled kože sa stvarnom učinkovitosti za hiperseboreju u kombinaciji s matirajućim učinkom.
Omogućite hidraciju i ugodnost na zategnutim dijelovima kože.
Abrazivne proizvode ne preporučujemo budući da su previše agresivni na suhim dijelovima lica i stimuliraju proizvodnju sebuma na masnim dijelovima. 

Questions

Carnets experts

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.