• 1/1
16/04/2021 - Hiperreaktivna koža

HIPERREAKTIVNA KOŽA: UZROCI I RJEŠENJA

Preosjetljiva, hiperreaktivna i netolerantna koža nema uvijek sve što joj treba da bi podnijela opterećenja i napore svakodnevnog života.
Je li i vaša koža takva?
Saznajte više o tipovima kože i kako odabrati prave proizvode za njegu.
 Netolerantna koža: što to zapravo znači?
 

Preosjetljiva i netolerantna koža brzo reagira na agresiju te se zbog toga također naziva i hiperreaktivnom i reaktivnom kožom.
 
Postoje neki tipični znakovi koji će vam pomoći da utvrdite odnosi li se to na vašu kožu.
Pregrijava li vam se koža čim nanesete novu hidrirajuća kremu? Događa li se da vam koža skroz pocrveni (ponekad bez očitog razloga)? Je li nalet vjetra dovoljan da vam izazove neugodan osjećaj i peckanje ili trnce? Koža vam je vjerojatno hiperreaktivna ili reaktivna.

Ako imate više od jednog od ovih simptoma nelagode i crvenila ili ako se oni redovito javljaju, tada je dijagnoza još manje upitna!
 
U većini slučajeva, ovi neugodni osjećaji odnose se na kožu lica. Ali preosjetljivost kože također je moguća i na drugim dijelovima tijela, poput vrata, vlasišta, ruku i stopala.
 

Kako razlikovati netolerantnu kožu i kožu sklonu alergijama?
Dakle, mislite da vam je koža možda hiperreaktivna. Ali, je li možda ipak netolerantna i reaktivna (s nasumičnim reakcijama) ili čak alergična (isti simptomi svaki put kad ste izloženi istoj agresiji)?
Neki simptomi mogu biti isti u oba ova slučaja, što znači da ih nije uvijek lako razlikovati!
eau-thermale-avene_tolerance_control_krema_1_2.png

Hiperreaktivna i netolerantna koža prirodno je oslabljena.
Za to je u osnovi zaslužna kožna barijera. Ona ne pruža zaštitu kakvu bi trebala, zbog čega lakše dolazi do prekomjerne aktivnosti senzornih receptora (šalju poruke upozorenja mozgu). To znači da je taj tip kože manje spreman na borbu protiv svakodnevne agresije, poput vala hladnoće, toplinskog vala, onečišćenja ili razdoblja stresa. Jeste li se ikad pitali zašto imate osjećaj da sve (ili bilo što) pokreće neočekivanu reakciju kože? Evo, zbog ovog!
 

S kožom sklonom alergijama je drugačije.
Simptomi poput svrbeža ili peckanja zapravo su imunološka reakcija na antigen, jednu vrlo specifičnu molekulu. Proces je potpuno isti kao i kod alergije na ambrozija ili kikiriki. Ovi neugodni osjećaji uvijek će se vraćati, čim dođete u kontakt s alergenom.
Ako je takav slučaj i kod vas, preporučujemo vam da se savjetujete s liječnikom kako biste ispitali koji je uzrok alergije i eliminirali ga iz svoje dnevne rutine.
 

Zbog čega hiperreaktivna koža reagira?
Zašto je koža na vašem licu tako nadražljiva? I zbog čega vas koža pecka ili vam lice pocrveni? Iako je istina da se ove reakcije mogu događati nasumično, dobro je naučiti kako prepoznati čimbenike koji mogu uzrokovati ove neugodne osjećaje. Na taj način veći su izgledi da ćete spriječiti reakciju svoje preosjetljive, hiperreaktivne kože!

Saznajte kako funkcionira hiperreaktivnost kože i koja su naša rješenja za umirenu kožu i mirniji život.
 

Može li se hiperreaktivnost kože ograničiti? Da, uz pravu njegu!
Cijeli niz čimbenika može pokrenuti neugodan osjećaj u koži, od nekoliko zraka sunca do hladnog vjetra na vašoj koži ili razdoblja stresa.
Posljedica? Vjerojatno ćete vidjeti crvenilo nakon što ujutro nanesete novu hidrirajuću kremu.
 
Za njegu hiperreaktivnog epidermisa ili netolerantne kože bitna je prilagođena njega. Ključ je u tome da vaša njega ne smije sadržavati nadražujuće tvari (ili tvari koje će vjerojatno uzrokovati nadraženost; osobito konzervanse i mirise). To će pomoći ublažiti nadraženost i ograničiti hiperreaktivnost kože.
Netolerantnoj koži, koja je često nježna, svijetla i suha, potrebni su dermokozmetički proizvodi koji sadrže samo tvari koje ispunjavanju uvjet izbjegavanja bilo kakve dodatne agresije.
 
Rješenje za smirenje hiperreaktivne kože? Svakodnevna rutina njege isključivo pravim proizvodima, identificiranima i odabranima kako bi zaštitili i ojačali vašu kožu, a da je pritom ne oštećuju.
 

Naš savjet za njegu netolerantne kože
Postoje brojna rješenja koja mogu pomoći spriječiti iritaciju i ublažiti peckanje, trnce, zatezanje i crvenilo. Svoju netolerantnu kožu možete umiriti usvajanjem jednostavne i učinkovite rutine svakodnevne njege i odabirom pravih dermokozmetičkih proizvoda.
 

Kako možete brzo reagirati ako vam je koža u krizi?
Ponekad je samo nanošenje neprikladnog kozmetičkog proizvoda ili nalet hladnog vjetra dovoljan da vaša koža reagira. Hiperreaktivna i netolerantna koža se pregrijava, lice vas počinje peckati ili se javlja crvenilo. Da biste ovim neželjenim reakcijama brže i lakše rekli zbogom, evo nekoliko jednostavnih rituala koji će brzo ublažiti neugodan osjećaj u vašoj koži; pogledajte našu stranicu Naši savjeti kako umiriti reaktivnu kožu.
Ključ je u dobroj hidraciji!
Barijera kože ima dvije glavne uloge: štiti nas od vanjskih agresija i zadržava vodu u koži. Ako imate netolerantnu kožu, njezina krhka barijera prirodno je propusnija za agresivne tvari, a također omogućuje i da iz kože pobjegne voda. Zbog toga vaša netolerantna koža postaje još osjetljivija, jer je često suha i dehidrirana.
 
Kao rezultat toga, od iznimne je važnosti da za njegu netolerantne kože koristite umirujuće hidrirajuće proizvode za njegu koji će poboljšati barijeru kože i ojačati je kako bi mogla podnijeti vanjsku agresiju.

 
 

 

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.