• 1/1
16/04/2021 - Hiperreaktivna koža

HIPERREAKTIVNA KOŽA: NAŠI SAVJETI KAKO UMIRITI KOŽU

Kad vaša preosjetljiva koža reagira, to može biti i neugodno i naglo. U takvim slučajevima osjećaj je doista neugodan i želite ga brzo ublažiti. I to je sasvim normalno!
Slijedite vodič i saznajte sve o pravilnim ritualima.

 
Upomoć, koža mi je u krizi!

eau-thermale-avene-tolerance-control_4_2.png
Jeste li netom isprobali novi kozmetički proizvod zbog kojeg vas koža peče? Na putu ste, u uredu ili s prijateljima, i odjednom vam lice izgleda crveno? Najvjerojatniji zaključak je da je vaša koža upravo reagirala na „agresiju“.
Takvi osjećaji prava su gnjavaža za osobe s netolerantnom i hiperreaktivnom kožom.
A pogotovo zato što su ove reakcije većinu vremena neočekivane! Da biste brzo umirili kožu, uvedite nekoliko jednostavnih rituala.
 

ŠTO ČINITI: pravi rituali koji će umiriti reaktivnu kožu
  • Područje reakcije očistite losionom koji ste nanijeli vrhovima prstiju.
  • Po koži raspršite maglicu termalne izvorske vode kako biste na prirodan način umirili iritaciju.
  • Nanesite umirujuću kremu, najbolje bez mirisa i konzervansa, kakvu omogućuje Sterile Cosmetics®, kako biste bili sigurni da koristite samo sastojke prikladne za netolerantnu kožu.
  • Ako šminku morate uklanjati vatom, najprije namočite vatu termalnom izvorskom vodom, a zatim losionom za čišćenje, kako biste omekšali pamučna vlakna: zajamčen je osvježavajući učinak!
 
ŠTO NE ČINITI: rituali koje treba izbjegavati
  • Izbjegavajte pranje tekućom vodom jer ponekad preosjetljiva koža također može reagirati na kamenac i klor, pa osjećaj može postati još neugodniji. Ako ste navikli isprati lice, završite finom maglicom termalne izvorske vode kako biste umirili kožu i uklonili sve tragove mogućih nadražujućih sastojaka.
  • Za čišćenje kože odaberite nježnu teksturu poput losiona ili gel-losiona koji se nanose izravno vrhovima prstiju da biste izbjegli prekomjerno nadraživanje kože pamučnom blazinicom.
 
Preosjetljiva koža... ili ne: kada trebate posjetiti specijalista?
Zatezanje kože, jako crvenilo, jak svrbež, edem... Ako ste ovu vrstu reakcije imali već nekoliko puta, dobro je zatražiti savjet dermatologa.
Ove simptome može uzrokovati prava alergija, koja može biti odgovorna za ekcem ili koprivnjaču, na primjer. Ove konzultacije bit će prilika da dobijete savjet zdravstvenog djelatnika, koji će vašu situaciju znati pravilno procijeniti te će vas moći umiriti i usmjeriti na proizvode koji su najprimjereniji za vas.
 

Kako izbjeći krizu?
Naučite kako prepoznati uzroke krize
Netolerantna koža reagira naglo i često neočekivano. Ipak, možete pokušati spriječiti trnce, zatezanje ili nadraženost tako da točno prepoznate što pokreće takve reakcije.
Saznajte kako funkcionira preosjetljiva koža i koja su naša rješenja za umirenu kožu i miran život.
 
Preosjetljiva koža može reagirati na neki vanjski faktor, poput nadražujućih tvari u određenim kozmetičkim proizvodima, uzimanja određenih lijekova, onečišćivač zraka ili izlaganje suncu. Ako jedna od tih agresija izazove osjećaje nelagode i nadraženosti kože, možete ih pokušati u budućnosti izbjegavati ili pažljivo zaštititi kožu prije izlaganja.
Saznajte kako zaštititi i ojačati kožu, a da je pritom ne oštećujete.
 
Treba napomenuti da unutarnji faktori također mogu izazvati reakcije ako imate preosjetljivu kožu. Hormonalne varijacije su jedan primjer, ali snažne emocije, poput stresa i ljutnje, također mogu izazvati reakcije.
 
Koristite prave proizvode svaki dan
eau-thermale-avene-tolerance-control_4.png
Kad je koža dobro hidrirana i zaštićena, krize su rjeđe i manje intenzivne. Stoga je optimalno rješenje svako jutro nanijeti hidratantnu kremu ili balzam prilagođene preosjetljivoj koži, najbolje bez mirisa i konzervansa, kakve nudi Sterile Cosmetics®. S pomoću njih će vaša koža postati otpornija na vanjske izvore agresije.
 
I na kraju, važno je ne koristiti prevelik broj kozmetičkih proizvoda na koži svaki dan. Što veći broj različitih proizvoda nanosite, to su veći izgledi da ćete naići na losion ili kremu koje vaša koža teško podnosi. Na taj način također je teže i odrediti točne uzroke vaših reakcija.
 
Je li vaša koža netolerantna ili preosjetljiva? Saznajte uzroke njezine preosjetljivosti i rješenja kojima ćete to ispraviti.

 
 
 

 

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.