• 1/1
16/04/2021 - Hiperreaktivna koža

HIPERREAKTIVNA KOŽA: PRONAĐITE ISPRAVNO RJEŠENJE

Zateže li vas koža ili se lako pregrije? Dobijete trnce ili crvenilo u licu i kod najmanje agresije? Ako imate preosjetljivu, hiperreaktivnu i netolerantnu, reaktivnu kožu, nelagoda vam je čest osjećaj. Da biste ponovno postigli ugodu, važan je prvi korak: prepoznati što uzrokuje nadraženost vaše kože kako biste mogli odabrati najbolje rješenje za sebe.


Što uzrokuje  preosjetljivost kože?
netolerantna-alergijama-sklona.koza_.png
Tolerance Control krema

Prirodna barijera koja ne štiti onoliko dobro koliko bi trebala
Čak i ako je preosjetljiva ili netolerantna koža zdrava, ona pruža manje zaštite nego takozvana „normalna“ koža.

Budući da je slabija, kroz nju lakše prodiru iritansi i drugi potencijalni „agresori“.
Posljedično, ona pruža manje učinkovitu zaštitu za živčane završetke, koji potom, kako ćemo kasnije vidjeti, lakše postanu prekomjerno aktivni.
 
Osim što dozvoljava određenim tvarima da lakše „uđu“, preosjetljiva ili netolerantna koža također manje učinkovito „zadržava“ vodu i održava odgovarajuću hidraciju. Voda lakše isparava iz kože te ju ostavlja još više suhom i dehidriranom. To također doprinosi njezinoj slabosti, jer smanjuje otpornost na vanjsku agresiju (a da i ne spominjemo činjenicu da suha, neudobna koža povećava nagon za češanjem, što također ima svoj učinak!).

 
Senzorni receptori koji slabo komuniciraju
Na površini kože nalaze se brojni senzorni receptori. Njihova je uloga poslati mozgu upozorenje kad je koža pod napadom i time izazvati različite osjećaje (peckanje, trnce, zatezanje, pregrijavanje itd.).

Kad je koža preosjetljiva i olakšava ovu vrstu agresije, ovi receptori postaju „previše razgovorljivi“ i šalju mozgu informacije kad god imaju priliku.

Posljedica je očita: dolazi do osjećaja nelagode, svrbeža i peckanja iako ne postoji stvarna prijetnja za kožu!

Je li vaša koža hiperreaktivna i netolerantna? Saznajte uzroke njezine osjetljivosti i rješenja kojima ćete to ispraviti.

 
Reaktivna koža: što pokreće reakciju?

Vanjska agresija
Svatko od nas ima jedinstvenu kožu, koja drugačije reagira na vanjsku agresiju. Međutim, kad preosjetljiva koža reagira, agresori najčešće uključuju sljedeće:
  • sunce, ponekad u tolikoj mjeri da mislite da ste alergični na sunce;
  • promjene u vjetru i temperaturi koje uzrokuju nadraženost i pokreću neugodne reakcije, osobito ako imate kožu koja reagira na hladnoću;
  • vodu, jer je puna minerala, koji mogu uzrokovati neočekivane osjete u koži; poput kože koja reagira na kamenac;
  • zagađenje;
  • kemikalije i nadražujuće tvari u sastavu nekih kozmetičkih proizvoda, koje mogu pokrenuti snažnu reakciju kože ili kod prvog nanošenja ili nakon dugotrajne uporabe.
 
Unutarnji uzroci

Imate crvenilo koje kao da je došlo niotkuda? Svrbi vas lice, ali ne uspijevate odrediti nikakvu vanjsku agresiju? Postoje individualni faktori koji mogu varirati tijekom vašeg života. Preosjetljiva koža može reagirati na faktore kao što su:
  • hormonske promjene povezane s pubertetom, menstrualnim ciklusom, trudnoćom ili menopauzom;
  • psihološki faktori i snažne emocije, poput stresa ili ljutnje.
Pronađite sve naše savjete za umirenje reaktivne kože.
 
Postoje li rješenja? Ne brinite, postoje!
 
Sterile Cosmetics®: proizvodi prilagođeni hiperreaktivnoj koži
logo-sterile-cosmetics.png
Sterilna kozmetika: MUST HAVE za najosjetljiviju kožu
Ako imate hiperreaktivnu kožu, vjerojatno ste već primijetili da ne podnosi određene kozmetičke proizvode. Razlog tome može biti prisutnost određenih sastojaka.
Rješenje? Ograničite uporabu takvih sastojaka koliko god je moguće u proizvodima koje koristite.
Kako to učiniti? Imamo rješenje za vas! Zove se Sterile Cosmetics®.
 
Zahvaljujući ovoj tehnološkoj inovaciji, možemo vam ponuditi proizvode bez konzervansa i mirisa. Sterile Cosmetics® omogućuje nam da se fokusiramo samo na najvažnije sastojke, koji će umiriti, hidrirati i zaštititi vašu kožu.

Kao što i samo ime govori, proces proizvodnje Sterile Cosmetics® odvija se u sterilnoj okolini. Uz to, jedinstveni sustav zatvaranja ovih proizvoda savršeno je hermetičan, čime se izbjegava rizik za kontaminaciju i eliminira potreba za konzervansima. Podnošljivost proizvoda stoga je optimalna, a djelotvornost maksimalna.
Sterile Cosmetics® proizvodi za njegu kože hidriraju i umiruju kožu iskazujući joj najveće poštovanje i održavajući bilo kakav rizik za reakciju minimalnim.
eau-thermale-avene-tolerance-control-2_2.png
Tolerance Control rutina
Jednostavna i učinkovita rutina za njegu kože
Proizvodi za skidanje šminke, losioni, kreme, balzami... Jeste li isprobali razne kozmetičke proizvode s različitim formulama u pokušaju da umirite svoju preosjetljivu kožu?
Što veći broj različitih proizvoda koristite, to više vaša koža dolazi u kontakt s mogućim nadražujućim tvarima. Tada postaje teško prepoznati komponente zbog kojih vaša koža pretjerano reagira. Naš savjet: pojednostavnite stvari!

U svjetlu ove preporuke, razmotrite svoju trenutnu rutinu za njegu kože. Neka vam prioritet budu proizvodi bez mirisa i konzervansa kako biste smanjili rizik za nadraženost.
 
Saznajte kako zaštititi i ojačati kožu, a da ju pritom ne oštećujete.

 

 

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.