• 1/1
16/04/2021 - Hiperreaktivna koža

HIPERREAKTIVNA KOŽA: NJEGA KOŽE

Pregrijavanje lica, zatezanje kože,peckanje, trnci... Ako koristite neprilagođenu kozmetiku, vaša koža doživljava agresiju, umjesto umirenja. Za pravilno svakodnevno čišćenje i zaštitu kože važno je pronaći proizvode prilagođene vašoj preosjetljivosti, za učinkovitu rutinu uljepšavanja i njegu u koju se možete pouzdati!
 
Preosjetljivost kože: kako odabrati pravu formulu?
Konzervansi, esencijalna ulja, mirisi... Brojne tvari mogu nadražiti vašu kožu. Možete osjećati peckanje, trnce ili zatezanje, ili čak crvenilo. U slučaju alergijske reakcije, moguć je i eritem. Pronađite sve naše savjete za umirenje reaktivne kože.
 
Da biste izbjegli neugodnu reakciju kože, a istodobno uživali u optimalnoj zaštiti i istinskom umirenju, ključ je u tome da odaberete dermokozmetički proizvod s pravom formulom.


logo-sterile-cosmetics.png
Sterilna kozmetika: MUST HAVE za najosjetljiviju kožu
Sterilna kozmetika je najprikladnije rješenje za preosjetljivu kožu. Formule ne sadrže konzervanse ni mirise i hermetički su zatvorene kako bi se izbjegao bilo kakav rizik za kontaminaciju. Sastoje se isključivo od sastojaka koji su koži neophodni. Postoje različiti Sterile Cosmetics® proizvodi za sve vaše potrebe: losion, krema i balzam.
Naši savjeti za čišćenje vrlo osjetljive kože
Odaberite blag i prilagođen proizvod
Za sigurno čišćenje kože preporučujemo losion za čišćenje koji je razvijen upravo za potrebe preosjetljive kože. On treba imati ugodnu teksturu i lako se nanositi kako bi čišćenje bilo nježno. Ako odaberete formulu bez ispiranja, nećete morati ispirati lice pod tekućom vodom i tako ćete izbjeći djelovanje kamenca na kožu.
 
Vaš proizvod za čišćenje treba se sastojati od minimalnog broja sastojaka, od kojih su svi odabrani zbog svoje djelotvornosti i podnošljivosti.

Je li vaša koža netolerantna i preosjetljiva? Saznajte uzroke njezine preosjetljivosti i rješenja kojima ćete to ispraviti.
 
Pravi rituali za zaštitu vaše kože
Rutinu čišćenja kože treba ponavljati svako jutro i svaku večer. Važno je da vaš ritual bude nježan i da poštuje preosjetljivost vaše kože. Kako bi izbjegli osjećaj neugode, losion za skidanje šminke nanesete vršcima prstiju i nježno masirajte kožu. Ako trebate ukloniti višak, napravite to nježno s pomoću maramice. Također možete namočiti blazinicu Avène
termalnom izvorskom vodom, a zatim na blazinicu nanesite losion. To će omekšati pamučna vlakna i osigurati osvježavajući učinak!
 
Kako hidrirati netolerantnu kožu?
Odaberite pravi proizvod
eau_thermale_avene_tolerance_control_3_1.png

Preosjeljiva koža često je tanka i dehidrirana. Zato ju je važno dobro hidrirati!
 
Kao i s losionom za čišćenje, vaša hidrirajuća krema ili balzam moraju ispunjavati dva kriterija da bi poštovali preosjetljivost vaše kože. Njihova tekstura mora biti ugodna, za trenutačan osjećaj dobrobiti. Vaš proizvod također treba imati formulu prilagođenu preosjetljivoj koži kako bi se osigurala njegova visoka podnošljivost.
 
Dopunski rituali za dugotrajnu hidraciju
Za optimalnu hidraciju i zaštitu vaše kože, možete kao dopunu nanijeti i druge proizvode. Primjerice, savjetujemo redovitu uporabu hidrirajuće maske kako biste dugoročno umirili kožu.

Ipak, najvažnije je uvijek odabrati kozmetičke proizvode s jednostavnom formulom, prilagođene preosjetljivoj koži. Saznajte kako funkcionira preosjetljivost kože i koja su naša rješenja za umirenu kožu i miran život.
eau-thermale-avene_tolerance_control_krema_1_3.png
Tolerance Control krema

 

Preosjetljiva koža i make-up, neprijatelji broj jedan?
Ne, ne brinite! Netolerantna koža nije nespojiva sa šminkom. Čak i ako je vaša koža lako nadražljiva ili snažno reagira na određene agresore, ipak možete koristiti šminku, poštujući preosjetljivost vaše kože.
 
U tu svrhu, pažljivo birajte make-up proizvode i nježno ih nanosite na lice, npr. s pomoću spužvice za tekući puder.
 
Da biste kožu hidrirali i učinkovito zaštitili, najbolje je kao podlogu za šminku nanijeti hidrirajuću kremu ili balzam. Na taj ćete način moći cijeli dan uživati u dobrom osjećaju!

 
 
 

 

Send by email

Pretraga u tijeku

Potrebno se prijaviti

Potrebno se prijaviti sa vašim Avène računom da bi ste snimili navedene informacije.


Prijavite se da kreirate račun

You can't post more than one comment on a product

Dajte svoje mišljenje

* Obavezna polja

Moj račun

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.